Хімічний склад сушеного часнику включає вітаміни і мінеральні речовини, необхідні організму людини. У ньому представлені: холін, вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, К та РР, а також: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, хлор, йод, кобальт, фосфор та натрій.
Сушений часник зберігає всю користь свіжого та після сушки збагачений:
• РР, нікотиновою кислотою, учасником багатьох клітинних реакцій в організмі;
• вітамінами групи В, які покращують клітинний метаболізм;
• холіном, що регулює рівень інсуліну в крові та покращує пам'ять;
• мікроелементами (кальцієм, магнієм, калієм, цинком, залізом, селеном, фосфором, натрієм).
Завдяки ефірному маслу, що містить фітонциди, часник є потужним антивірусним засобом. Він підвищує опір організму різним інфекціям та є природним антибіотиком.
Часник активно бореться із грибковими захворюваннями. Знижуючи кількість холестерину в крові, він не тільки пригнічує атеросклероз, а й сприяє відновленню стінок судин. Ахоєни, що містяться в часнику, розчиняють тромби, тим самим попереджають виникнення інсультів та інфарктів.
Також часник має легкий сечо- і потогінний ефект, має болезаспокійливу дію. Регулярне застосування часнику дозволяє запобігти багатьом захворюванням.
Це універсальна спеція, здатна не лише збагатити смак їжі, а й оздоровити та зміцнити організм людини. І це лише частина позитивних якостей рослини, відомих сучасній науці.
Сушіння продукту в домашніх умовах дозволить зберегти його свіжість та насичений смак краще, ніж магазинні аналоги. Засушена спеція зручна в зберіганні та дозуванні, вона значно спрощує приготування улюблених страв.
Калорійність сушеного часнику становить 345 ккал на 100 г продукту.
Сушений часник протипоказаний людям, які страждають порушенням ШКТ, при індивідуальній непереносимості продукту.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Україна |
Ціна за 1 кг | 220 |
- Ціна: 280 ₴/кг