Буряк широко використовуються людиною не тільки в кулінарних цілях, а й при лікуванні багатьох захворювань. Однак основною областю застосування плодів різних рослин є гастрономія.
У їжу можна вживати буряк не тільки у свіжому вигляді, а й заготовляти про запас за допомогою сушіння.
Сушені буряки вживають в їжу для виведення з організму шлаків і токсинів, а також як засіб, що збуджує апетит і піднімає настрій.
Речовини буряків мають здатність знімати судинні спазми, підвищувати міцність капілярів, знижувати артеріальний тиск, позитивно впливати на кров; вони мають антиканцерогенну та антирадіаційну дію. Бетаїн і бетанін, що містяться в буряках, — унікальні, поки не виявлені в інших речовинах алкалоїдоподібні сполуки сприяють розщепленню та засвоєнню їжі і беруть участь в утворенні холіну, що покращує роботу печінки, що підвищує життєдіяльність її клітин. Завдяки ним буряк зміцнює капіляри, знижує вміст холестерину в крові, покращує жировий обмін, запобігає жировому переродженню печінки.
Сушені буряки показані особам, які страждають на серцево-судинні порушення.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Вага | 1 г |
Основні | |
Цена за 1 кг | 220 |
- Ціна: 170 ₴/кг