Кошик
16 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
Дубові дошки для нарізання та подачі!КУПИТИ
Кизил Звичайний Ягоди (Кизил обыкновенный), 200г
  • Кизил Звичайний Ягоди (Кизил обыкновенный), 200г, фото 2

Кизил Звичайний Ягоди (Кизил обыкновенный), 200г

25 грн.

  • Немає в наявності
  • Код: 140
+38097332-29-46
  • +38068539-47-56
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
Кизил Звичайний Ягоди (Кизил обыкновенный), 200г
Кизил Звичайний Ягоди (Кизил обыкновенный), 200г
25 грн.
Немає в наявності
+38097332-29-46
  • +38068539-47-56
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

КИЗИЛ ЗВИЧАЙНИЙ

Кизил Звичайний, кизил справжній, дерен чоловічий, кизиль, роговик, дерн (Кизил обыкновенный, рос.) 

Листопадний кущ або невелике деревце, типова рослина підліска буково-грабових лісів. Кущові форми сягають висоти 4 м, деревні— 8—9 м. Кора темно-сіра, майже чорна. Коренева система розгалужено-мичкувата, розташована у верхніх шарах ґрунту, на глибині 50—60 см. Гілки горизонтальні, розлогі. Листки прості, супротивні, завдовжки до 8 см, з характерним дугастим жилкуванням, яскраво-зелені, блискучі. Квітки дрібні, двостатеві, з чотирироздільним ві­ночком жовтого кольору, зібрані в зонтикоподібні суцвіття по 15—20 штук. Цвітіння дуже раннє, у березні—квітні. Плід — со­ковита довгасто-овальна кістянка, зустрічаються форми з грушо­подібними, краплеподібними та іншими плодами. Колір плодів — насичено-червоний, рідше — темно-фіолетовий, майже чорний.

У природних умовах кизил поширений у гірських лісах Криму й Кавказу, є однією з найбільш використовуваних диких плодових рослин. Завдяки невибагливості, значній морозостійкості, стійкос­ті до шкідників і хвороб активно вводиться в культуру в північні­ших регіонах, вирощується в садах. Є кілька селекційних форм.

З лікувальною метою використовують плоди, листя, корені й кору кизилу. У плодах міститься до 14 % цукрів (глюкоза і фрук­тоза), до 10 % дубильних речовин, до 3,5 % органічних кислот — яблучної, лимонної, янтарної, флавоноїди й антоціани, вітамін С, пектини, ефірна олія. У корі є гіркоти й глікозид корнін, листя вирізняється високим умістом дубильних речовин (до 15 %). Ки­зил чинить протизапальну, в'яжучу, жовчогінну, сечогінну й бак­терицидну дію.

Застосування. Плоди й кору у вигляді відвару використовують як загальнозміцнювальний, тонізувальний, збуджувальний засіб. Пло­ди застосовують як жовчогінний засіб у випадках захворювань шлун­ково-кишкового тракту, як в'яжучий — від проносів і дизентерії. Настій квіток і листя в народній медицині рекомендують як жаро­знижувальний і бактерицидний засіб від застудних захворювань, туберкульозу легень. Використовують кизил у лікуванні суглобних захворювань, подагри, циститу. Плоди у свіжому й переробленому вигляді є хорошим протицинготним засобом. Відвар коренів за­стосовують зовнішньо у вигляді компресів для лікування виразок, фурункулів, наривів. Є відомості, що кісточки (насіння) кизилу успішно використовують для лікування важких форм геморою.

Дополнительные характеристики
ВиробникЛЮБОР
Вага нетто, грам200
Країна походженняУкраїна
ПакуванняПаперовий пакет
  • Ціна: 25 грн.